16 липня 2019

Володимир Зеленський відзначив Державними нагородами переможців та призерів Європейських ігор 2019


16 липня на Олімпійській тренувальній базі у Конча-Заспі відбулась зустріч Президента України з Чемпіонами та призерами Європейських ігор 2019 року. На зустріч з Героями Євроігор, Володимир Зеленський завітав разом першою леді Оленою Зеленською.

Нагадаємо, II Європейські ігри проходили з 21 по 30 червня проходили у Мінську (Білорусь), де Україна посіла третє загальнокомандне місце. Окрім того Національна чоловіча збірна України з боксу посіла перше загальнокомандне місце. В активі наших боксерів два золота (Олександр Хижняк та Віктор Вихрист), одне срібло (Микола Буценко), а також бронзова нагорода, яку нашій команді приніс Євген Барабанов. 

«Я пишаюся тим, що живу з вами в одній країні, в один час. Держава для вас, спортсменів, робило дуже мало. Ми хочемо це змінити - відношення і до вас, і до спорту, - заявив Президент під час вітального слова. - Я знаю, що у вас дуже маленькі спортивні стипендії. Про це, доречи, мені повідомили як раз під час мого візиту до Вас. Ми збільшимо. Обов'язково будемо допомагати вам. Говоріть про проблеми - будемо вирішувати». 

Окрім того в рамках візиту Володимир і Олена Зеленські оглянули інфраструктуру навчально-спортивного комплексу, зокрема відвідали зали спортивної гімнастики, важкої атлетики та греко-римської боротьби.

Також Глава держави ознайомився з планами реконструкції та технічного переоснащення комплексного ігрового залу, будівництва спеціалізованого сучасного спального корпусу, який буде відповідати потребам спортсменів з обмеженими можливостями, і спеціалізованого плавального комплексу олімпійського класу на території Олімпійського навчально-спортивного центру.

Президент України також ознайомився з умовами проживання спортсменів в гуртожитку на території комплексу. Крім того, під час розмови з генеральним директором Олімпійського навчально-спортивного центру «Конча-Заспа» Андрієм Крилюком і олімпійським чемпіоном Олегом Верняєвим Глава держави пообіцяв посприяти виділенню житла тим спортсменам, які цього потребують.

«Підтримка Президента України Володимира Зеленського - величезний стимул для хлопців рухатися вперед у своєму розвитку! Величезний стимул працювати, коли твою роботу цінують і коли тебе бачать. І мені приємно усвідомлювати, що Федерацію боксу України Володимир Зеленський і його колектив підтримували ще до того, як було прийнято рішення йти у владу, - зазначив Президент ФБУ Володимир Продивус. - Дякую за підтримку Президента і ще раз хочу висловити слова подяки хлопцям зі збірної України, які показали в Мінську на Європейських іграх, що український бокс - не просто хоче існувати. Ми хочемо приносити гордість в українські сім'ї за український спорт. Так тримати!».

Отож, Державними нагородами були відзначені наступні представники Федерації боксу України:

Орденом «За заслуги» II ступеня:

Чемпіон Європейських ігор 2019 року – Олександр ХИЖНЯК

Чемпіон Європейських ігор 2019 року – Віктор ВИХРИСТ

Орденом «За заслуги» III ступеня:

Срібний призер Європейських ігор 2019 року – Микола БУЦЕНКО

Заслужений працівник фізичної культури та спорту України

Особистий тренер Чемпіона Європейських ігор 2019 року Віктора Вихриста – Олександр Ляховий

Медаль «За працю і звитягу»

Особистий тренер Чемпіона Європейських ігор 2019 року Олексаендра Хижняка – Олександр Хижняк

Бронзовий призер Європейських ігор 2019 року – Євген БАРАБАНОВ

По завершенню офіційної частини нагородження Президентом України почесними грамотами Кабінету Міністрів України були також нагороджені:

Виконавчий директор Федерації боксу України – Донатас ПІСКУН

Керівник прес-служби Федерації боксу України – Олександр ПОДАВАЛЕНКО

 

Також Вашій увазі детальний фотозвіт з церемонії нагородження

 



ПАРТНЕРИ усi ПАРТНЕРИ