19 січня 2021

Сумський центр прогресу боксу розкрив двері для відомих іноземних боксерів


Авторитет українського боксу вже давно не піддається сумнівам у всьому світі, а українські спеціалісти вважаються одними з найбільш кваліфікованих і користуються особливою повагою серед своїх колег і серед спортсменів з-за кордону.

Чергове підтвердження цьому – приїзд до України провідних боксерів збірної Киргизстану, які з першої половини січня і протягом кількох наступних місяців проходитимуть вирішальний етап підготовки до Світового ліцензійного турніру на Олімпійські ігри-2021 у місті Суми, в Сумському центрі прогресу боксу під керівництвом Володимира Віннікова.

Як стало відомо, двоє лідерів збірної Киргизстану – а саме віце-чемпіон Азії, екс-учасник боксерського клубу «Українські отамани» Азат Усеналієв і призер чемпіонату Азії, учасник Олімпіади в Ріо-де-Жанейро Еркін Адилбек – довірили свою підготовку до Ігор-2021 відомому українському наставнику Володимиру Віннікову та його помічникам. Слід нагадати, що лише нещодавно, у жовтні 2020 року, за дієвої підтримки Федерації боксу України Володимир Анатолійович відкрив надсучасний Сумський центр прогресу боксу.

У коментарі прес-службі ФБУ головний тренер Сумського центру прогресу боксу, Заслужений тренер України Володимир Вінніков розповів про те, як українські фахівці беруть безпосередню участь у підготовці до важливих змагань і допомагають підвищувати свій рівень титулованим боксерам з-за кордону.

– Восени минулого року, ще на урочистому відкритті Сумського центру прогресу боксу, я висловив упевненість, що тут будуть займатися не лише спортсмени з Сум та Сумської області, а й національні збірні України та інших країн Європи та світу. Наш центр завжди готовий розкрити свої двері для кожного, хто любить бокс, – відзначив Володимир Анатолійович. – Втім, хочу відзначити, що ключова заслуга у цьому – Федерації боксу України, яка завдяки своїм міжнародним зв’язкам і своєму непохитному авторитету у світовому боксерському співтоваристві досягла такого високого рівня, що протягує руку допомоги іншим країнам і боксерам інших національних збірних. Хочу подякувати президенту ФБУ Володимиру Продивусу та виконавчому директору Донатасу Піскуну, які підняли нашу Федерацію на цей високий рівень і продовжують підтримувати її на ньому, незважаючи на всі перепони.

– У вас чималий досвід роботи за кордоном – свого часу ви працювали зі збірними Ірану, Алжиру, Шрі-Ланки. Відтепер відомі іноземні боксери їдуть до вас, а не ви до них…

– Не буду лукавити, мені так само допомагають міжнародні зв’язки, адже працював багато років в країнах Азії та Африки. Товаришуємо зокрема і з головним тренером збірної Киргизстану. З ним досягли домовленості про те, що два лідери їхньої національної команди – добре знайомий нашим вболівальникам завдяки участю в проекті "Українські отамани" Азат Усеналієв, а також Еркін Адилбек – пройдуть вирішальний етап підготовки до ліцензійного турніру на Олімпіаду-2021 в нашій країні. Хочу підкреслити, що для Сумського центру прогресу боксу це не лише велика честь, але й велика відповідальність. Додам, що вже другий місяць під моїм керівництвом тренується й одна з найталановитіших боксерів національної жіночої збірної Словаччини Джессіка Трієбелова – вона є триразовою чемпіонкою Європи у молодших вікових групах.

Нам дуже приємно, що українські тренери та інші спеціалісти, що працюють з боксерами – фізіотерапевти, лікарі, масажисти – користуються повагою і авторитетом. Але не можна забувати, що й рівень боксу у тих же країнах Азії за останній час зріс у кілька разів. Чого варте лише перше командне місце на Олімпійських іграх 2016 року у Ріо збірної Узбекистану, яка здобула тоді сім медалей, серед яких три золоті! Цього разу і в Киргизстані очікують на сплеск результатів. І на таких досвідчених боксерів, як Азат Усеналієв і Еркін Адилбек, покладають у цій країні великі надії. А ми у свою чергу допоможемо їм усім, чим можемо. До послуг боксерів, що займаються в новоствореному Сумському центрі прогресу боксу, є чотири сучасні зали загальною площею 1000 кв. м. Поруч знаходяться басейн, готельний комплекс. Особливо хотів би відзначити повністю збалансоване харчування, яке регулюється індивідуально для потреб кожного спортсмена і над яким працюють найкращі дієтологи. Наші спеціалісти роблять все для того, щоб боксери не відволікалися ні на які сторонні фактори.

Моє завдання як старшого тренера Сумського центру прогресу боксу і завдання моїх помічників – підвести спортсменів до максимальних кондицій у потрібний час. Можемо пишатися, що наш вітчизняний бокс і Федерація боксу України вже вийшли на такий високий рівень, коли саме до наших професіоналів звертаються по допомогу партнери з братніх країн. А українські молоді боксери водночас мають можливість на власні очі спостерігати за тренуваннями титулованих бійців, що вже мають досвід виступів на Олімпійських іграх. Переконаний у тому, що ця взаємопідтримка рухає розвиток боксу у всьому світі вперед!..



ПАРТНЕРИ усi ПАРТНЕРИ