12 січня 2021

Вадим Гутцайт: "Вже за 10 років Україна спроможна провести Олімпійські ігри"


Міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт заявив про можливість проведення в Україні у найближчому майбутньому Олімпійських ігор. Відповідну заяву очільник Міністерства зробив в ексклюзивному коментарі «Суспільне Спорт».

"Ми дивимося на 2030 та 2032 роки. Оцінюємо, де проводити в Україні, скільки це буде коштувати. Більше дивимося на Зимову Олімпіаду. Обговорюємо також Юнацькі Олімпійські ігри, чи одразу амбітна ціль - доросла Олімпіада.

Ми вважаємо, що через 10 років у нас в країні буде розвиток, і ми будемо спроможні провести Олімпійські ігри. Нам потрібно ставити амбітні цілі. Провести Олімпіаду - це класна ціль для нас. Що таке Олімпіада? Ми будемо будувати інфраструктуру, будемо залучати усіх, будуть робочі місця, щоб люди не їхали закордон, а працювали в Україні для побудови спортивних об'єктів. До нас будуть приїжджати туристи», - заявив Вадим Гутцайт.

Господар Зимової Олімпіади-2030 визначиться у 2023 році на конгресі НОК. До 2025 року має бути визначений господар Літньої Олімпіади-2032 (точна дата поки невідома).



ПАРТНЕРИ усi ПАРТНЕРИ