3 серпня 2020

Дні боксу у Харкові: матчева зустріч Україна – Болгарія та протистояння збірних трьох областей


Кінець минулого тижня у Харкові пройшов під знаком захопливих боксерських баталій. Зокрема, на відкритому майданчику ДЮСШ №6 завершилася товариська матчева зустріч між збірними України та Болгарії. Нагадаємо, що основу української команди цього разу складали саме харківські спортсмени. Гості ж були представлені практично у найсильнішому складі.

Зважаючи на товариський статус зустрічі, змагання пройшли за чудової атмосфери спортивного свята. В урочистому відкритті матчевої зустрічі взяли участь Перший віце-президент Федерації боксу України Дмитро Шенцев, заступник Харківського міського голови з питань сім'ї, молоді та спорту Костянтин Лобойченко та президент Федерації боксу Харківської області Леонід Задорожний.

Що ж до спортивної складової, то в усіх 14 поєдинках були зафіксовані нічиї. По завершенні змагань  пам’ятний кубок за традиціями гостинності було вручено гостям.   

«Цього разу практично весь склад української збірної був представлений харківськими боксерами, і це дало харків’янам додатковий стимул вболівати за своїх земляків. Такі зустрічі в умовах карантину – як ковток свіжого повітря. Дуже важливо, щоб хлопці не застоювалися, боксуючи між собою на зборах. Щоб підтримували гарну фізичну форму для виходу в олімпійський відбірковий турнір. За підсумками зустрічі перемогла дружба, але ми раді були вручити пам’ятний кубок збірній Болгарії з надією на те, що традиції наших зустрічей у боксерському ринзі будуть і надалі підтримуватися», – відзначив Перший віце-президент Федерації боксу України Дмитро Шенцев.

Крім того, на базі харківської ДЮСШ ХТЗ у ці дні завершилася матчева зустріч між збірними командами Харківської, Одеської і Дніпропетровської областей.

«Команди були складені зі спортсменів усіх вікових груп – від наймолодшої до найстаршої. Боксери провели яскраві і захоплюючі поєдинки, був показаний високий рівень боксу. Вважаю, що такі товариські змагання зараз просто необхідні, адже на них наша молодь отримує необхідну бойову практику, без якої важко готуватися до серйозних стартів. Хочу подякувати Одеській і Дніпропетровській федераціям боксу за приїзд і участь у цій зустрічі. Окрема подяка старшому тренеру збірної України серед юніорів Віктору Петрову за вже другий приїзд протягом тижня на матчеві зустрічі, що проводяться нашою федерацією», – підкреслив президент Федерації боксу Харківської області Леонід Задорожний.



ПАРТНЕРИ усi ПАРТНЕРИ